Хотели в България

САКУРА - НЕЖНАТА МАГИЯ НА ЯПОНИЯ ОБИКОЛЕН ТУР 2020 Самолетна програма от София с 8 нощувки - Почивка в Токио, Япония


САКУРА - НЕЖНАТА МАГИЯ НА ЯПОНИЯ ОБИКОЛЕН ТУР 2020
Самолетна програма от София с 8 нощувки

11 дни/ 8 нощи
Самолет

Почивка САКУРА - НЕЖНАТА МАГИЯ НА ЯПОНИЯ ОБИКОЛЕН ТУР 2020 <br>Самолетна програма от София с 8 нощувки - МЕСТАТА ПО ПРОГРАМАТА СА ИЗЧЕРПАНИ!

МЕСТАТА ПО ПРОГРАМАТА СА ИЗЧЕРПАНИ!
цена: от 3426.00 €

ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА:

Почивка в HOTELS 4*
Токио / Япония
цена от:
3426 €ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ

  Първи ден 08.04.2020 София – Истанбул - Токио
  Излитане от летище София в 21:40 ч. Транзитно кацане в Истанбул и в 01:40 ч. полет за Токио.

  Втори ден 09.04.2020 Токио
  Пристигане на летище Нарита - Токио в 19:10 ч. Посрещане от представител на местната обслужваща агенция и трансфер до хотела. В 21:30 ч. настаняване в Metropolitan Tokyo Ikebukuro 4* www.hotelmetropolitan.jp/en-gb Възможност за разходки и първи впечатления от неоновия мегаполис. Нощувка.

  Трети ден 10.04.2020 Токио
  Закуска. В 09:00 ч. целодневен тур с разглеждане на най - впечатляващите символи на Токио. Започваме с парадната площадка на Императорския дворец, който е въплъщение на характера и духа на Япония. От архитектурна гледна точка, дворецът е проектиран в строг и изискан традиционен стил, умело комбиниран с градини в прости форми, сливащи се по съвършен начин с природата. Програмата продължава с кулата Tokyo Tower - една от основните туристически атракции, в която са пребивавали над сто и петдесет милиона посетители от откриването й през 1958 г. до днес. Следващата спирка е квартал Асакуса - главния развлекателен център на Токио в миналото. Следва посещение на най - стария будистки храм - Асакуса Канон, основан през 645 г. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка по знаменитата улица Накамисе, изобилстваща от пъстроцветни магазини за сувенири и заведения за хранене. Отпътуване към изкуствения остров Одайба, построен на мястото на огромно градско сметище, съществувало до 1990 г. Наричан днес „островът на бъдещето“, той впечатлява с футуристични обекти, луксозни хотели, изложбени комплекси, музеи, спортни съоръжения, с чистота и безупречен ред. Свободно време за шопинг в някой от моловете на острова. Връщане в хотела в 17:00 ч. Възможност за вечеря или посещение на саке – бар в оживения район около хотела. Нощувка.

  Четвърти ден 11.04.2020 Токио – Нико – Токио
  Закуска. В 08:30 ч. отпътуване за Нико - малък град, разположен на 130 км. от Токио, известен с великолепните си будистки и шинтоистки храмове. Посещение на най-голямата забележителност в града - грандиозния храмов комплекс Тошогу Шрайн, построен в знак на почит към основателя на династията на шогуните Токугава. Друга разпознаваема атракция в древния Нико са трите мистични маймуни, олицетворяващи японската житейска мъдрост „Не виждам, не чувам, не говоря“. Обяд в местен ресторант. Разходка до водопада Кегон и езерото Чузенджи разположени в едноименния Нацонален парк. Връщане в Токио в 18:00 ч. и свободно време в емблематичния търговски район Гинза. Най-добрият начин да опознаете това уникално място е, като се потопите в суматохата на огромните му изпълнени с цветове, светлини и кипящи от живот улици. Възможност за вечеря в суши ресторант. Връщане в хотела с градски транспорт. Нощувка.

  Пети ден 12.04.2020 Токио – Фуджи – Хаконе
  Закуска. Освобождаване на хотела и в 08:30 ч. отпътуване към свещената за японците планина Фуджи /Токио – Фуджи 150 км/. Фуджи на практика е вулкан, който за последен път е изригнал на 16 декември 1707 г. Изключителната ѝ симетрично конусовидна форма е от огромно значение за местната култура и тя често присъства в изкуството на региона. Изкачване с автобус до 5-тата станция на планината, разположена на 2300 м. надморска височина. Обяд в местен ресторант. Следва круиз с туристически кораб по езерото Аши. Отпътуване към хотела и в 16:00 ч. настаняване в Hakone Hotel 4* www.fhc.hakonehotel.jp/en-gb. Време е да се насладите на истинска японска баня – онсен, но преди това задължително трябва да се запознаете с правилата. По традиция, хората влизат голи в баните онсен, без бански, само ако преди това задължително са минали под душа. Баните онсен са тихо, но в същото време и много социално място. В тях човек може да се запознае и общува с останалите посетители, сред спокойната атмосфера на естествено топлите и лечебни води на вулканичните геотермални извори. Вечеря в 19:00 ч. Нощувка.

  Шести ден 13.04.2020 Хаконе - Такаяма

  Закуска. В 09:00 ч. трансфер до гара Одавра. Едва ли има човек, който да не е мечтал да „полети“ с влака - стрела и да измине разстоянието с влак за приблизително същото време, като при полет със самолет. В 10:08 ч. отпътуване за Такаяма с високоскоростния влак Шинкансен. Напомняме да вземете със себе си само ръчен багаж. Основният багаж /по 1 куфар на човек/, ще бъде транспортиран до Киото отделно. Смяна на влака в Нагоя и в 11:43 ч. продължаване към Такаяма. Обяд във влака. В 14:18 ч. пристигане в Такаяма и начало на екскурзионната програма. Такаяма е един от малкото японски градове запазили традиционната си атмосфера по неповторим начин. Разглеждане на изложбената галерия Ятай Кайкан, с макети на фантастичните цветни платформи, използвани и до днес от местните жители по време на пролетния и есенния фестивал в града. Следва посещение на японска къща от периода Едо, принадлежала на известната търговска фамилия Кусакабе. Свободно време в квартал Санномачи в стария град на Такаяма, където можете да опитате от традиционните кулинарни вълшебства или да изпиете чаша саке от местна пивоварна. И за да бъде насладата пълна ни предстои нощувка в луксозна японска „страноприемница“ - риокан. В 18:00 ч. пристигане и настаняване в Ryu Resort & SPA 4* www.ryuresort.jp/lg_en/. Свободно време за релаксираща процедура в откритата онсен баня на хотела, с води извиращи от 1300 м. дълбочина. Вечеря в японски стил. Нощувка.

  Седми ден 14.04.2020 Такаяма – Нагоя - Киото
  Закуска. В 09:00 ч. отпътуване за Такаяма . Попътно посещение на етнографски музей Хида, който се състои от 30 селски къщи, илюстриращи традиционната архитектура на планинските райони на Япония. Пасторалната атмосфера на Хида е силно подчертана от ефекта на типичните къщи със сламени покриви в стил „гашо – цукури“, оформени като с гънати за молитва ръце на монах. В 11:32 ч. отпътуване за Киото през Нагоя. Обяд във влака. Пристигане в Киото в 15:08 ч . и посещение на Златния храм Кинкакуджи - заобиколен от красив eзерен парк с вековни дървета, построен първоначално като богата екстравагантна вила на шогуна Ашикага Йошимицу , а след смъртта му през 1408 г. превърнат в дзен храм. В 17:30 ч. настаняване в хотел Miyako Hotel Kyoto Hachijo (South Wing) 4* www.miyakohotels.ne.jp/kyoto-hachijo/english/index.html. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

  Осми ден 15.04.2020 Киото – Нара - Киото

  Закуска. В 09:00 ч. начало на туристическата програма. Разходка в Киото в сезона на цъфналите вишни е като пътуване с машина на времето през единайсетвековната история на града, докосвайки се до магията на религията, архитектурата, естетиката, музиката, театъра и танците на тази изумителна страна. Започваме с Нара - първата японска столица, част от световното наследство на Юнеско. Посещение на най-известният и исторически важен храм - Тодайджи, наречен още „Великият храм на изтока“, построен през 752 г. по заповед на император Шому, за да приюти символът на града – сребърната статуя на Буда. Внимание заслужава и светилището Касуга - най-красивият шинтоистки храм в Нара, известен с уникалните си каменни фенери, наричани още „фенерите на желанията“. Няма как да пропуснем и впечатляващия парк на сърните, където над 1100 сърни, считани за посланици на боговете се разхождат на воля. Обяд в местен ресторант. Турът продължава с историческия замък Нидзе, построен през 1626 г. като резиденция на първия шогун от династията Токугава. Следва участие в чаена церемония. Пиенето на чай в Япония има не само целебно действие. Церемонията се счита за естетически култ, форма за умствено разтоварване, начин за възпитаване на елегантни маниери и стимул за доближаване до природата. За подобаващ завършек на деня ще посетим спектакъл в квартал Гион и ще наблюдаваме традиционните седем японски изкуства /икебана, танци, изпълнение на шемисен, кьоген и др./ на една сцена, по време на едночасово представление. Свободно време за разходки и вечеря. Връщане в хотела с градския транспорт. Нощувка.

  Девети ден 16.04.2020 Киото - Осака
  Закуска. Отпътуване за Осака в 09:00 ч. Предстои Ви поредното приятно изживяване - попътно посещение и дегустация на традиционната напитка саке в Музея на сакето. Ще се запознаете с начина на производство и ще опитате реномирани видове саке, които се изнасят в над 60 страни по света. От магазина към музея можете да си закупите популярния елексир на отлични цени. Следва вълнуваща среща с третия по големина град в Япония – Осака, известен с екстравагантния си нощен живот, с футуристични жилищни зони, с вълнуваща постмодернистична архитектура и уникални кулинарни
  експерименти. Несъмнено най - внушителната забележителност тук е замъкът на Осака, построен през 1583, в стените на който се открояват разцъфтелите през Април вишневи дръвчета. Ще се насладите на истински японски градини в техния най - сияен вид, разположени около живописно езеро. Следва разходка из емблематичния пазар Куромон и оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти, както и посещение на откритата панорамна обсерватория, намираща се на върха на грандиозната Умеда Скай Билдинг. Свободно време на панорамния етаж на сградата, от където се откриват изумителни гледки към града. Настаняване в Hotel Vischio Osaka By Granvia 4* https://www.hotelvischio-osaka.com/en/. Нощувка.

  Десети ден 17.04.2020 Осака - Истанбул
  Закуска. Освобождаване на хотела в 12:00 ч. Свободно време за разходки и пазаруване в Осака. Трансфер до летище Кансаи в 18:00 ч. и полет за Истанбул с Турски авиолинии в 22:50 ч.

  Единадесети ден 18.04.2020 Истанбул - София
  Пристигане в Истанбул в 05:10 ч. и полет с връзка за София в 07:45 ч. Кацане в София в 09:05 ч.


Полетна информация:

  ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

  08.04.2020 (TK1030)                                        21:40 София – 23:05 Истанбул
  09.04.2020 (TK52)                                             01:40 Истанбул – 19:10 Токио
  17.04.2020 – 18.04.2020 (TK87)                   22:50 Осака – 05:10 Истанбул
  18.04.2020 (TK1027)                                        07:45 Истанбул – 09:05 София
  Авиокомпания                                                   Turkish Airlines
  Адрес на авиокомпанията (България)    бул. „Цар Освободител“ 14, 1000 Център, София
  Тип самолет                                                         Boeing 737-800 / Boeing 777-300ER / Boeing 787-9

  *Възможна е промяна в полетните разписания от страна на авиокомпаниите.


Пакетните цени включват:

  •    Самолетни билети София – Истанбул – Токио на отиване.
  •    Самолетни билети Осака – Истанбул – София на връщане.
  •    Летищни такси.
  •    Багаж до 30 кг. чекиран и до 10 кг. ръчен.
  •    Tрансфери: летище - хотел – летище в Токио и Осака.
  •    Такса сигурност – SECURITY TAX.
  •    Транспорт с автобус по описания маршрут.
  •    3 нощувки със закуска в Metropolitan Tokyo Ikebukuro 4* в Токио.
  •    1 нощувка със закуска и вечеря в Hakone Hotel 4* в Хаконе.
  •    1 нощувка със закуска и вечеря - в японски стил, в риокан хотел Ryu Resort & SPA 4 в района на Такаяма.
  •    2 нощувки със закуска в Miyako Hotel Kyoto Hachijo (South Wing) 4* в Киото.
  •    1 нощувка със закуска в Hotel Vischio Osaka By Granvia 4* в Осака.
  •    Целодневен сити тур на 10.04.2020 на Токио с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт и входни такси за посещаваните обекти.
  •    Целодневен тур на 11.04.2020 до Нико с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт и входни такси за посещаваните обекти.
  •    Целодневна екскурзия 12.04.2020 до Фуджи с включени - екскурзоводско обслужване, транспорт, круиз по езерото Аши и обяд в местен ресторант.
  •    Билет с резервирано място за влака Shinkansen Одавра - Нагоя на 13.04.2020.
  •    Билет с резервирано място за влака JR Limited Express Нагоя - Такаяма, с включен обяд на 13.04.2020.
  •    Полудневен тур на 13.04.2020 в Такаяма с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт и входни такси за посещаваните обекти.
  •    Посещение на етнографски музей Хида на 14.04.2020, с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт и входна такса.
  •    Билет с резервирано място за влака JR Limited Express Такаяма - Нагоя, с включен обяд, на 14.04.2020.
  •    Билет с резервирано място за влака JR Bullet train Nozomi Нагоя – Кито на 14.04.2020.
  •    Транспортиране и доставка до хотела на багажа от Хаконе до Киото (по 1 куфар на пътник).
  •    Двучасов тур на 14.04.2020 в Киото, с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт и входна такса.
  •    Целодневен тур на 15.04.2020 в Киото и Нара с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт, входни такси за посещаваните обекти и обяд.
  •    Участие в чаена церемония в Киото на 15.04.2020.
  •    Посещение на спектакъл в Гион – Киото на 15.04.2020.
  •    Посещение на фабрика за саке и дегустация на 16.04.2020.
  •    Целодневен тур на 16.04.2020 на Осака с включени – екскурзоводско обслужване, транспорт, входни такси за посещаваните обекти и обяд.
  •    Обслужване по време на пребиваването в Япония от местен лицензиран екскурзовод на руски.
  •    Представител и преводач на туроператора по време на цялото пътуване.
  •    Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", покритие 20 000 евро (за лица до 65 г).
  •    Всички пътни и магистрални такси.


Пакетните цени не включват:

  •    Доплащане за настаняване в единична стая.
  •    Разходи от личен характер.
  •    Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
  •    Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
  •    Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.


Условия за записване и плащане при стандартни цени:

  •    50 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.
  •    Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
  •    Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.


Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:

  •    Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.


Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 17 човека.Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

  а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
  в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.


Необходими документи за пътуване:

  •   Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  •   За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител.
  •  Не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.


Визов режим: няма изисквания за визи.

  ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 13160193100000005 / 20.06.2019 г. на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 21 66.


Такса гориво:Място, дата и часове на отпътуване:Права на потребителите:Общи условия:ЗастраховкаPowered by Peakview.bg - B2B Туристически портал